Potraviny přes internet

Potraviny přes internet

26. 10. 2019 | Podnikání | Žádné komentáře

V roce dva tisíce čtrnáct se Tomáši Čuprovi mihl hlavou nápad prodeje potravin po internetu. A tím to začalo. Vznikla firma „Velká pecka“ a potažmo „Rohlík“. Základ byl jednoduchý. Nakoupíme zboží dle vaší objednávky, a přivezeme až k vám domů, nebo na ujednané místo. Nu a za to nám zaplatíte.

Symbolický nákupní vozíček

Jednoduché jako facka. Opravdu?

Nu, první velký obrat zaznamenala firma v roce 2018 a to ve výši třicet dva milionů korun. To už je hezký počinek a podnik může expandovat.

Začínalo se v jednom městě, pak přibylo další a v současnosti tuto službu lze využít v šesti městech České republiky.

Proto je trochu smutné, tedy pro občana naší vlasti, že firma se míní rozšířit do dalších měst. Bohužel, v seznamu není ani jedno u nás.

Pan Čupr chce ještě letos vozit zboží po Budapešti, a příští rok by to měla být i Vídeň. Nakonec možná i Bukurešť. Pan majitel sám prohlásil, a to veřejně, že raději bude hledat svého zákazníka v mnoha milionovém městě nežli ve statisícovém. Což je hodně smutné, ale snadno pochopitelné.
Znázornění nákupu přes internet

Mimochodem se předpokládá, že by měl mít Rohlík obrat hodně přes čtyři a půl miliardy. Ano čtete dobře, 4,5 miliardy. Plán pokořit hranici pěti miliard tedy nevyšel, ale myslím, že firma může být spokojena i tak.

Navíc míní koupit část společnosti „Sklizeno“, a to konkrétně část řetězce My Food z firmy My Food Wholesales. Zatím však tento obchod uskutečněn nebyl, protože jej musí ještě posoudit ÚOHS. To je úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Prostě hodně zjednodušeně by měl hlídat konkurenční boj a třeba zneužívání konkurenčního postavení. Co dělá doopravdy a jak normální smrtelník raději vědět nemusí. Nebo raději ani nechce.

Nu, čas nám ukáže, jak expanze firmy do zahraničí dopadne. Potenciál peněz je tam obrovský. Hodně napoví start v Budapešti, kde to bude přece jen trošku jiné nežli v Praze. Snad se pan Čupr a jeho firma nedočká nepříjemných překvapení.    

By

About Auther

about author